loader image

Fra tyske Duisburg over England og Hong Kong til Interreg

Hvem er jeg?

Mit navn er Sophie Roth, jeg er 22 år gammel og er for nylig startet i praktik i Interreg-sekretariatet. Oprindelig kommer jeg fra Duisburg, en stor by i den vestlige del af Tyskland. I sommeren 2015, efter et udlandsophold i England, flyttede jeg til Flensborg for at studere ”International Business Administration & Modern Languages / International Management”, der er en grænseoverskridende uddannelse mellem universiteterne i Sønderborg og Flensborg. Jeg er lige kommet hjem fra et udlandsophold i Hong Kong og går nu på 6. semester, hvor jeg parallelt med at skrive min bachelor ser frem til at samle praktiske erfaringer fra et halv års ophold i Interreg-sekretariatet i Kruså.

Hvorfor et grænseoverskridende studium?

Jeg synes at EU-frihederne skal udnyttes, støttes og værdsættes af unge mennesker – at studere i udlandet, er en god start. Selvom jeg ikke havde en direkte forbindelse til Danmark, er jeg efter mange gode ferier i regionen blevet en stor Danmark-fan. Gennem mit grænseoverskridende studie har jeg fået et indblik i den internationale økonomi samt i den danske kultur og det danske sprog.

Hvorfor Interreg?

Praktikken hos Interreg Deutschland-Danmark er den perfekte mulighed for mig at få praktiske erfaringer i forbindelse med mit studie. Her kan jeg forbedre det danske sprog endnu mere, mens jeg arbejder i et internationalt team – som jeg allerede har værdsat meget under mit studie og mine udlandsophold. I øvrigt synes jeg at grænseregionen kan profiterer meget af Interreg-programmet og at interkulturelt samarbejde altid er en god idé.

Mine forventninger

Praktikken er mit første ”rigtige” job som har relevans for mit studie. Derfor håber jeg, at jeg kan lære mange spædende ting, skabe nye kontakter og bidrage med noget konkret i Interreg-teamet.