loader image

Lena Clausen: Tysk og dansk mentalitet i arbejdslivet

Tiden flyver afsted… Efterhånden er der gået halvanden år siden jeg havde min første praktikdag i Interreg-sekretariatet. Dengang havde jeg godt nok hørt om Interreg, men vidste ikke hvad det i detaljer gik ud på. Takket være min personlige baggrund og min uddannelse kunne jeg dog meget hurtig identificere mig med den grænseoverskridende tankegang.

Som medlem af det danske mindretal voksede jeg op i en lille landsby i nærheden af Flensborg. Mine forældre besluttede i sin tid, at jeg skulle på en dansk skole, så jeg senere kunne vælge, om jeg ville arbejde og bo i Danmark eller Tyskland. Siden da har min hverdag været præget af den tyske og danske mentalitet, og jeg ville ikke længere kunne forestille mig en dag uden denne mangfoldighed.

I løbet af praktikforløbet og efterfølgende som studentermedhjælper voksede min “Interreg viden” kontinuerligt. Gennem forskellige opgaver blev jeg løbende involveret i mine kollegaers arbejde, og sammen med dem deltog jeg i forskellige arrangementer og møder. De mange indtryk og erfaringer, som jeg fik mulighed for at samle førte til at tiden fløj afsted.   Efter at have afsluttet mit studie i juni 2017, stillede jeg mig selv det store spørgsmål: Hvor skal jeg søgearbejde? Tilfældigvis – andre vil kalde det skæbne, søgt sekretariatet på dette tidspunkt en projektkonsulent som barselsvikar for Anna Kindberg, der er på barselsorlov til foråret 2018. Da jeg ikke kunne forestille mig en bedre arbejdsplads, var jeg ikke længe om at søge denne stilling. Heldigvis lykkedes det mig at få den. Jeg er glad for hver dag at lære nyt om programmet og dets unikke projekter. Sammen med kollegaerne rådgiver jeg nu projekter i prioriteterne kultur og naturturisme (2b), grænseoverskridende uddannelse (3b) og interkulturelt samarbejde (4b). Hvis du har spørgsmål vedrørende disse prioriteter, er du altid velkommen til at kontakte mig.